Navigointi:  Käyttöohjeet > Kassakone >

Kuitin korjaaminen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jos päätetty myynti halutaan poistaa, tulee se tehdä kuitinkorjaustoiminnolla (F4). Toiminolla voidaan poistaa mikä tahansa aiemmin tehty kuitti joka on tehty samalla kassalla. Jos järjestelmässä on siis useita kassoja, tulee peruutus tehdä samalta kassalta kuin alkuperäinen myynti.

 

Ohjelma kysyy mitätöitävän kuitin numeron, ja tuo sen kuittiruudulle nähtäväksi. Kuittiruudun väri vaihtuu tällöin punaiseksi. Jos kuitti todella perutaan, tulostetaan seuraavaksi mitätöintikuitti. Mitätöintikuitti saa oman kuittinumeronsa, joten jos palautus kohdistui jo suljettuun kassaan, se ei korjaa sen myyntiä jälkikäteen vaan hyvitys maksetaan parhaillaan auki olevasta kassasta. Mitätöintikuitissa on paikka asiakkaan allekirjoitukselle.

 
Jos alkuperäisessä kuitissa oli maksutapana Pankki/Luottokortti, tulee myös korttimaksu muistaa peruuttaa korttipäätteeltä. Jos käytössä on Rahaxi OTI maksukorttien käsittely, tapahtuu tämä automaattisesti. Tällöin asiakkaalla tulee olla alkuperäisessä maksussa käytetty kortti mukana.

 

Vaihtoehtoinen toimintatapa kuitin peruuttamiselle on suorittaa negatiivinen myynti. Tämä tapahtuu syöttämällä kappalemääräksi palautuva määrä negatiivisena. Jos kyseessä on tuotevaihto, voidaan myös korvaava tuote lisätä samalle kuitille. Tällöin jos asiakkaalle jää maksettavaa välirahaa käsitellään se oikein. Jos kuitin loppusumma on negatiivinen, tulostetaan palautuskuitti jolla asiakkaalle palautetaan rahaa.