Navigointi:  Käyttöohjeet > Varasto >

Tavaran vastaanotto

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Toiminnolla otetaan vastaan tilatut tavarat. Lomakkeelle syötetään ensin tilausnumero (jonka tavarantoimittaja on toivottavasti merkinnyt lähetteelleen), jonka jälkeen lomakkeelle haetaan tilauksen mukaiset tavarat.

 

tavaran_saapuminen

 

Tavaraa on myös mahdollista ottaa vastaan ilman, että se perustuu tilaukseen. Ainoat pakolliset tiedot tavaran saapumisessa ovat tuoterivit. Täten järjestelmään on mahdollista syöttää esimerkiksi itse tukusta haetut tavarat.

Mikäli tällaisessa tapauksessa tavarantoimittaja on määritelty, voidaan tuoterivit täyttää myös syöttämällä koodi –sarakkeeseen tavarantoimittajan tuotekoodi. Tämä on tarkoitettu tilanteisiin jossa otetaan vastaan jokin vakiotoimitus joka ei perustu tilaukseen.

 

Mikäli saapumiselle haetaan tuote, jolla on sarjanumero-ominaisuus, näytetään lisäksi sarjanumero sarake. Sarakkeeseen voi syöttää sarjanumeron/numeroita tuplaklikkaamalla sitä. Toisin kun tuotetta myytäessä, ostovaiheessa voi sarjanumeroidun tuotteen kappalemäärää muuttaa vapaasti. Mikäli menettelet näin voit syöttää sarjanumero sarakkeeseen useita sarjanumeroita kun erottelet ne puolipisteellä. Huomioithan kuitenkin, että tällöinkin sarjanumeron maksimimitta on 50 merkkiä.

 

Saapuminen voidaan joko tallettaa tai kommitoida. Kommitointi ajetaan saldoihin ja kommitoitua saapumista ei enää voi muokata. Toiminnot löytyvät Tiedosto -valikosta.

saapuminen-tiedosto

 

Jos tilauksesta jää tavaraa jälkitoimitukseen, toimitaan jälkitoimituksen saapuessa samoin kuin alunperinkin. Ohjelma osaa muodostaa uuden saapumisen jälkitoimitusarvojen perusteella.