Navigointi:  Käyttöohjeet > Varasto >

Uusi lähete

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Toiminnolla voi ottaa tavaraa ulos varastosta lähetteellä.

 

lahete

 

Ohjelman asetuksissa määritellään näkyykö lähetteellä tuotteiden hinnat vai ei. Mikäli lähetettä ei ole tarkoitus laskuttaa (esim poistetaan epäkuranttia tavaraa varastosta tms), laitetaan ruksi kohtaan ”Lähetettä ei laskuteta”. Mikäli hintoja ei näytetä, määräytyvät lähetteellä olevien tuotteiden hinnat aina tuotekortiston perusteella eikä niitä voi muuttaa.

 

Mikäli tuoteriville haetaan tuote jolla on sarjanumero -ominaisuus, näytetään ja kysytään sarjanumerosarake. Sarjanumeron voi syöttää tuplaklikkaamalla saraketta tuotteen kohdalla. Tälläisen tuotteen kappalemäärä on aina tasan 1.

 

Alv laskenta:

Loppusumma voidaan laskea joko siten, että rivien hinnat eivät sisällä Alv:ta (kuten esimerkissä) ja ALV lisätään tilauksen loppusummaan, tai vaihtoehtoisesti siten että rivien hinnat ovat verollisia.

 

Hinnasto:

Jos asiakkaaseen on liitetty jokin muu hinnasto kuin oletushinnasto, sovelletaan ko. hinnastoa kaikkiin myyntitilaukseen lisättäviin tuotteisiin. Hinnaston voi myös valita erikseen riippumatta siitä mikä hinnasto asiakkaaseen on liitetty.

 

Saate:

Saatekenttään kirjoitettu teksti tulostetaan laskulle.

 

Kun lähete on valmis, sen voi tallentaa, tulostaa ja kommitoida tiedosto -valikon toiminnoilla.

lahete-tiedosto

 

Lähete poistetaan siten, että se merkitään loppuunkäsitellyksi (jolloin sitä ei laskuteta) ja siinä olleet tuotteet otetaan takaisin varastoon tekemällä lähetettä vastaava tavaran saapuminen. Itse lähete ei siis katoa tuolloin minnekään jotta lähetteiden numerointi olisi katkeamaton.