Navigointi:  Käyttöohjeet > Rekisterit >

Kortistojen siirto

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Toiminto on tarkoitettu tilanteeseen, jossa halutaan siirtää ohjelman kortistoja toiseen KASÖÖRI.NET asennukseen, esimerkiksi saman yrittäjän toiseen toimipisteeseen.

 

Toiminnossa on kaksi vaihetta, vienti ja tuonti

 

Tietojen vienti

 

kortistojen_siirto1

Vientiruutu

 

Vientiruudulla valitaan mitä tietoja toiseen toimipisteeseen halutaan viedä (oletuksena on valittuna kaikki). Tietyt tiedot tulee siirtää aina yhdessä, esimerkiksi jos halutaan siirtää asiakkaat tulee myös asiakasryhmät siirtää. Lisäksi tuotteiden siirrossa on erityispiirteenä että niiden kanssa tulee aina siirtää myös tilikartta. Tilikartan voi toki siirtää myös yksistään, joskin tällöin on vaarana että viite-eheys kirjanpitotilien ja tuotteiden välillä särkyy kohdejärjestelmässä.

 

Painettaessa "Vie" nappia ohjelma kysyy tiedostonimen johon tiedot tallennetaan. Tämä tiedosto tulee siis siirtää toiseen toimipisteeseen ja lukea siellä sisään.

 

Tietojen tuonti

 

Tuotaessa tietoja ohjelma kysyy ensin tuotavan tiedoston nimen jonka jälkeen näytetään sen sisältö kortistotasolla.

 

kortistojen_siirto2

Tuontiruutu

 

Tässä vaiheessa ei siis voi enää vaikuttaa siihen mitä tietoja tuodaan. Painettaessa "Päivitä tiedot" nappia tiedoston sisältämät tiedot tuodaan järjestelmään.

 

Tuonnissa ei kuitenkaan päivitetä kaikkia tietoja. Asiakastiedoista ei päivitetä asiakkaan käytettyä luottoa (joka on siis tällä tavalla toimipistekohtainen) ja tuotetietoja tuotaessa ei päivitetä varastopaikkaa,varastosaldoa,tilauksessa saldoa, hälytysrajaa, oletustilausmäärää, myyty saldoa eikä tilausjonosaldoa.