Navigointi:  Prosessikuvaukset > Kassapääteprosessi >

Myyntitapahtumat

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Kassa voi olla myyntien aikana seuraavissa tiloissa:

Seuraava asiakas
Myyntitila
Myynnin päättö
Harjoitustila

 

Seuraava asiakas tilassa, kassa aloittaa myynnin. Tässä vaiheessa annetaan mahdollinen asiakasnumero. Mikäli asiakkaalle myönnetään alennuksia, huomioidaan ne asiakasnumeron perusteella automaattisesti. Lisäksi ohjelmassa voi valita seuraavaan kuittiriviin sovellettavan hintaryhmän vaikka asiakasta ei olisikaan syötetty. Asiakkaan voi syöttää myös myöhemmin kuitin ollessa kesken.

 

Kun kassa on myyntitilassa, skannataan tuotteiden viivakoodeja tai näppäillään tuotekoodit käsin. Jokaisen tuotteen jälkeen on mahdollista syöttää kappalemäärä kokonais- tai desimaalilukuna.

 

Kun myyntiä päätetään, valitaan maksutapa (käteinen/kortti tms) ja näppäillään saatu rahamäärä. Järjestelmä pyöristää käteismaksut lähimpään viiteen senttiin, korttimaksuja ei pyöristetä.

 
KASÖÖRI.NET integroitu maksukorttien käsittely on lisäominaisuus joka vaatii erillisen sopimuksen Rahaxi Processing Oy:n kanssa. Lisätietoja KASÖÖRI.NET nettisivuilta http://www.kasoori.net  tai integroidun kortinkäsittelyn dokumentoinnista.

 

Järjestelmä mahdollistaa vaihtorahan antamisen korttimaksuista sekä maksutavan jakamisen kortti/käteismaksujen kesken.