Navigointi:  Tervetuloa > Ohjelman perusasetukset > Kassakoneen asetukset > Kuitin asetukset >

Tulostaminen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page
Show/Hide Hidden Text

Tällä toiminnolla määritellään miten kassakuitti tulostetaan.

 

Ohjelmassa voi kuitin tulostaa kahdella eri tavalla, joko ESC/POS emulaatiolla suoraan sarjaporttiin (suositeltavin mikäli on vaihtoehtona) tai sitten Windows ajurin kautta tulostimeen. Tämä vaihtoehto on aina hitaampi kuin ESC/POS, mutta toisaalta se mahdollistaa erilaisten fonttien tms käytön tai tyylikkään A4 kuitin tulostamisen lasertulostimesta.

 

hmtoggle_arrow1Windows tulostus:

windows-kuitti

 

Valitaan käytettävän tulostimen nimi ja fontti. Jotkin tulostimet kertovat paperikoon virheellisesti, jos kuitti tuntuu menevän oikeasta laidasta yli, niin tarkista seuraavat asiat:

Onko paperikokona ajurissa varmasti kuitin koko (oletuksena Windows laittaa sinne A4:n)
Jos kuitti edelleen menee yli, niin kokeile erilaisia arvoja kohdassa "Oikea marginaali". Arvo ilmoitetaan pisteinä, joten kannattaa aloittaa esim arvosta 100

 

Kuitti on myös mahdollista muotoilla A4 arkille, jos kuitit halutaan tulostaa esim A4 tulostimella. Tällöin tulee laittaa ruksi kohtaan "Muotoile kuitti A4 tulostimeen". A4 muotoon muotoillaan vain asiakkaalle esitettävät kuitit. Kassan avaus, sulku tms kuitit tulostetaan kyllä samalle A4 tulostimelle, mutta tulosteiden muotoilu ei ole optimoitu A4 arkkiin.

 

A4 asiakaskuittiin tulostetaan sama logo kuin ohjelman raporteille. Kuittitulostimen logon tulostaminen hallitaan kuittitulostimen ominaisuuksista.

 

hmtoggle_arrow1ESC/POS tulostus:

escpos_kuitti

 

Valitaan sarjaportti ja sen nopeusparametrit mihin tulostin on kytketty. Tulostustestillä voit kokeilla että ovatko asetukset oikein.

 

 

 

 

 

Kummassakin tavassa voidaan lisäksi valita tulostetaanko kuitti automaattisesti kassatapahtuman jälkeen. Esim kioskissa jossa suurin osa kuiteista menee kuitenkin roskiin kannattaa ottaa tämä valinta pois päältä. Jos asiakas haluaa kuitin se voidaan aina tapauskohtaisesti tulostaa tästä huolimatta.