Navigointi:  Käyttöohjeet > Kassakone > Näppäimistöversio >

Tuotteiden lisääminen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Tuotteita lisätään kuitille seuraavilla tavoilla

Etsitään tuoterekisteristä F1 näppäimellä (kun kassa on myyntitilassa)
Syötetään tuotteen koodi (joko ohjelman oma tai viivakoodi, jos se on tuotteelle tallennettu) ja painetaan ENTER. Huom. käyttäjän itse määrittelemien koodien tulee olla numeerisia
Skannataan tuotteen viivakoodi (edellyttää että viivakoodit on tuotteelle tallennettu). Skanneri on konfiguroitava siten, että se lisää ENTER:n luetun viivakoodin perään.

 

Kassaan voi syöttää myös viivakoodina esim punnitusvaa'an muodostaman viivakoodin. Jos viivakoodin luku ei onnistu (esim koodi vioittunut) sen voi myös näppäillä.

 

Jos tuotteella on vaihteleva hinta, tai ohjelmalle ollaan syöttämässä rahaa (pohjakassa, asiakkaalta saatu rahamäärä jne.) syötetään summa aina kahdella desimaalilla ilman välimerkkejä (esim. 100 euroa syötetään 10000). Vaihteleva hinta tulee aina vahvistaa, syöttörivillä näkyy tuoterekisteristä otettu oletushinta. Kun hinta on vahvistettu, voidaan tuotteelle syöttää mahdollinen kerroin.

 

Jos kuitille lisätään tuote jolla on sarjanumero-ominaisuus, kysytään samassa yhteydessä sen sarjanumero. Tälläisen tuotteen kappalemäärä on aina 1 tai -1 .

 

Kuitilta voidaan poistaa tuote painamalla näppäintä F2 ja valitsemalla poistettava tuote listalta. Mikäli poistetaan komponenttituotteen osaa (esim. Pullon sisus+pantti tuotteesta valitaan pantti), poistetaan myös kaikki muut komponentit.

 

Toimintatapaehdotus !

Ohjelmalla myydään aina tuotteita, eli siihen ei ole mahdollista lyödä pelkkää saatua rahaa ilman että se kohdistetaan johonkin tuotteeseen. Tätä varten esimerkiksi tuotteille on mahdollista määritellä vaihteleva hinta.

 

Ohjelmaan on toki mahdollista perustaa ns. kaatolaarituotteita, esim tuoteryhmään ”Elintarvikkeet” tuote ”Muut elintarvikkeet” jolla on vaihteleva hinta. Tällöin ohjelmalla on mahdollista myydä tuotteita, joita ei ole satuttu perustamaan tuoterekisteriin. Tällöin kuitenkin menetetään kaikki varastonhallintamahdollisuudet, joten kannattaa harkita tarkoin halutaanko näin menetellä.