Navigointi:  Käyttöohjeet > Myyntitilaukset >

Uusi myyntitilaus/tarjous

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Valikosta aloitetaan uuden myyntitilauksen laadinta

 

myyntitilaus

 

Myyntitilaukseen haetaan asiakas painamalla nappia nappi_hae1 laskutusosoitteen kohdalla. Oletusarvoisesti sama asiakas lisätään myös toimitusosoite kohtaan, mutta tiedon voi myös muuttaa. Jos asiakkaaseen on liitetty alennus huomioidaan tämä automaattisesti tuotteita lisättäessä.

 

Alv laskenta:

Myyntitilaus voidaan laskea joko siten, että rivien hinnat sisältävät Alv:n (kuten esimerkissä) tai vaihtoehtoisesti siten että rivien hinnat ovat verottomia ja ALV lisätään tilauksen loppusummaan.

 

Hinnasto:

Jos asiakkaaseen on liitetty jokin muu hinnasto kuin oletushinnasto, sovelletaan ko. hinnastoa kaikkiin myyntitilaukseen lisättäviin tuotteisiin. Hinnaston voi myös valita erikseen riippumatta siitä mikä hinnasto asiakkaaseen on liitetty.

 

Saate:

Saatekenttään kirjoitettu teksti kulkee prosessissa laskulle asti.

 

Tuoterivit:

Myyntitilaukselle voidaan hakea tuotteita kuvassa näkyvien nappien avulla ja lisäksi kirjoittamalla tuotenumero koodi-sarakkeeseen. Tämän perusteella haetaan riville tuotteen tiedot tuoterekisteristä. Kaikkia tietoja voi kuitenkin muokata lomakkeella vapaasti ja tuotteesta voi antaa alennuksia tms. Mikäli tuoteriveille halutaan kirjoittaa jokin kommenttirivi, annetaan koodiksi 0. Tällöin voi nimike-sarakkeeseen kirjoittaa vapaamuotoisen kommentin. Kaikkia sarakkeita ei voi kuitenkaan muuttaa (mm- Vapaana saldo), ne lasketaan ohjelman toimesta.

 

Tiedosto valikosta löytyvät seuraavat valinnat:

myyntitilaus-tiedosto

 

Kun tilaus tallennetaan voidaan se tallentaa luonnoksena tai tarjouksena. Kun tilaus johtaa kauppaan se kommitoidaan, minkä jälkeen sen perusteella muodostetaan keräilylista, ostotilaus tms.

 

Esikatsele valinnalla tilaus tulostetaan esikatseluikkunaan josta sen voi lähettää sähköpostina, tulostaa tai viedä PDF tiedostoksi.

 

Tulosta valinta tulostaa tilauksen suoraan halutulle kirjoittimelle.

 

Peruuta tarjous/Tilaus toiminnolla voidaan sulkea tilaus joka ei johtanut kauppaan, sillä voidaan myös peruuttaa jo kommitoitu tilaus edellyttäen ettei siihen ole vielä toimituksia.

 

Lähetehistoriasta näet tilaukseen liittyvät lähetteet.