Navigointi:  Lisälaitteet >

Viivakoodinlukija

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Tietokoneen näkökulmasta viivakoodinlukija on näppäimistö, joka on erikoistunut viivakoodien lukuun. Ohjelmasta itsestään sen ominaisuuksia ei säädetä mitenkään, ja yleisimmät viivakoodinlukijat eivät tarvitse mitään asennusta vaan ne yksinkertaisesti liitetään tietokoneen USB tai PS/2 portteihin.

 

eclipse_pieni

Metrologic Eclipse viivakoodinlukija

 

Ohjelman mielestä on siis täysin sama luetaanko alla oleva viivakoodi lukijalla vai näppäilläänkö numerosarja 6415600502078 näppäimistöltä.

ean-esim

 

Liitettäessä lukijaa PS/2 porttiin, tulee huomioida että lukijasta riippuen väylä saattaa tarvita laitteen joka toimii väylän terminoijana (esim. näppäimistö on tällainen laite). Eli yhdistelmä jossa on USB-näppäimistö ja PS/2 viivakoodinlukija ei välttämättä toimi.

 

Viivakoodinlukijoissa itsessään on konfiguroitavia ominaisuuksia (kuten äänimerkit, automaattinen luku, käytettävä merkistö jne), näiden konfigurointi on yleensä selostettu lukijan omissa käyttöohjeissa. Yksi ominaisuus joka kannattaa konfiguroida käyttöön (PS Softwaren toimittamissa lukijoissa se on oletuksena päällä) on ENTER:n lisäys koodin perään.