Navigointi:  Tervetuloa > Ohjelman käyttöönotto > Ohjelman asentaminen > Tuetut asennustavat >

Yhden käyttäjän asennus

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Tässä asennustavassa ohjelmistoa käytetään vain yhdeltä työasemalta, mutta asennus on myöhemmin laajennettavissa usean käyttäjän asennukseksi.

 

Käynnistä Internetistä ladattu KASÖÖRI.NET asennuspaketti.

 

asennuspaketti

 

Ohjelma tarvitsee joitakin varuskomponentteja toimiakseen. Mikäli niitä ei ole koneeseen ennestään asennettu asennetaan ne tässä vaiheessa. Microsoft .NET Framework 2.0 ladataan internetistä, joten tässä vaiheessa saatetaan tarvita toimivaa nettiyhteyttä.

 

asennus_reqs

 

 

Nyt asennetaan itse KASÖÖRI.NET ohjelmisto. Sinun tulee hyväksyä lisenssiehdot sekä vastata muutamiin asennusta koskeviin kysymyksiin.

 

asennus_lisenssi

 

Tässä asennustavassa valitaan vaihtoehto "Normaali"

 

asennus_normaali

 

Seuraavaksi valitaan mihin kansioon ohjelma asennetaan. Yleensä tätä asetusta ei kannata muuttaa.

 

asennus_dir

 

Tämän jälkeen voit määrätä mihin hakemistoon ohjelman tietokanta asennetaan. Sijainti kannattaa muuttaa mikäli tietokoneen kovalevy on osioitu siten että siinä on erillinen osio datatiedostoja varten (yleinen tapa palvelimissa). Jos tietokoneessa on vain C: levy, ei asetusta yleensä kannata muuttaa.

 

asennus_db_dir

 

Lopuksi vielä valitaan asennetaanko ohjelman pikakuvakkeet kaikille käyttäjille vai ainoastaan asentajalle.

 

asennus_shortcuts

 

 

Tämän jälkeen asennus on valmis käynnistettäväksi. Asennus vie useita minuutteja, ja sen aikana asennetaan SQL Server 2005 Express sekä itse ohjelma.

 

Kun ohjelma käynnistetään ensinmäisen kerran asennuksen jälkeen, aloitetaan ohjattu käyttöönottotoiminto joka kysyy käyttäjältä oleellisimmat ohjelman konfigurointitiedot. Kaikki tässä yhteydessä kysyttävät asetukset ovat myöhemmin muutettavissa !