Navigointi:  Tervetuloa > Yritysten hallinta >

Käyttäjät

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Tällä ruudulla hallitaan ohjelman käyttäjiä. Käyttäjätunnus jolla ohjelma asennettiin lisätään aina valmiiksi ohjelman käyttäjiksi.

 

kayttajat

 

Ohjelman käyttöoikeuksien hallinta (mikäli ominaisuus on ylipäätään kytketty päälle, kts Yritykset) perustuu Windows:n käyttäjätileihin. Toisin sanoen riippuen siitä millä tunnuksella Windows:n on kirjauduttu voidaan määritellä mitä oikeuksia ohjelmaan ko. käyttäjällä on. Windows:n pääkäyttäjällä (esim Järjestelmänvalvojat tili) on aina myös ohjelman pääkäyttäjän oikeudet. Muille käyttäjille oikeudet määritellään siten, että heille määritellään mikä rooli missäkin yrityksessä heillä on.

 

Jos käyttäjätyypiksi valitaan "Pääkäyttäjä", ei yritysrooleja näytetä vaan ko. käyttäjällä on kaikki mahdolliset oikeudet kaikkiin yrityksiin.

 

Käyttäjä lisätään valitsemalla vasemmassa laidassa olevasta puusta kohta "Käyttäjät" ja painamalla "Lisää" nappia. Käyttäjä poistetaan valitsemalla käyttäjä ja painamalla "Poista" nappia.

 

Verkkoympäristöissä parhaan tietoturvan saavuttaa mikäli verkko on luonteeltaan niinsanottu toimialueverkko jossa on erillinen valtuutuspalvelin. Jos verkkona on työryhmäverkko niin samat käyttäjätilit tulee erikseen määritellä kaikkiin verkon tietokoneisiin.

 

Esim kassakonekäyttöä varten kannattaa Windows:n perustaa yhteiskäyttötili jolla kone avataan (esim kassa1), eri myyjät kannattaa tunnistaa ohjelman myyjähallinnalla.