Navigointi:  Käyttöohjeet > Kassakone > Näppäimistöversio >

Maksaminen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

F5maksu

 

Myynti päätetään painamalla F5 näppäintä jolloin ohjelma kysyy ensin maksutavan ja tämän jälkeen asiakkaalta saatua rahamäärää, tai korttimaksujen kyseessä ollessa korttimaksun rahamäärää (mikäli asiakas haluaa korttimaksun ostosta suuremmalle summalle vaihtorahojen takia). Jos asiakas antaa tasarahan, riittää pelkkä ENTER näppäimen painaminen, muussa tapauksessa näppäillään summa edellä kerrotulla tavalla, esim. 150 euroa näppäillään 15000. Kuitti tulostuu välittömästi tämän jälkeen. Maksutapaa voidaan vaihtaa kesken maksun painamalla F5 näppäintä uudestaan.

 

Ohjelmassa on seuraavat maksutavat:

Käteinen
Korttimaksu
Laskutus
Lahjakortti *
Lounasseteli *

 

Näiden lisäksi ohjelmassa on mahdollista määritellä käyttöön kaksi kauppiaan määriteltävää maksutapaa (F7 ja F8, nämä voidaan nimetä vapaasti).

 

Tähdellä (*) merkityt maksutavat eivät anna vaihtorahaa, F7 ja F8 kohdalla tämä voidaan määritellä vapaasti.

 

Mikäli käytössä on Rahaxi OTI maksukorttien käsittely, tulee korttimaksu syöttää aina viimeisenä ja sen on oltava aina vähintään kuitin aukiolevan saldon suuruinen.

 

Yrityksen tilikarttaan tulee määritellä tilit kutakin maksutapaa varten, lisäksi tarvitaan tili johon lahjakorttien ja lounassetelien ylijäämä (mahdolliset vaihtorahat) kirjataan.

 

Laskutus siirtää koko tapahtuman pois kassakoneesta ja generoi kuitista lähetteen joka saa heti laskutusluvan.

 

Tutustu myös esimerkkiin lahjakortin käytöstä.