Navigointi:  Käyttöohjeet > Rekisterit > Tuotteet >

Myyntitiedot

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Lomakkeella ylläpidetään tuotteen myyntitietoja. Katso myös esimerkeistä erilaisia erikoistilanteita tuotteiden perustamisesta.

 

tuote-myynti

 

Uusi tuote perustetaan painamalla "Uusi tuote" nappia (tämän voi tehdä vain jos nykyinen tuote on tyhjä tai talletettu). Hakuikkunaa voi leventää "Levennä" napista, ja siihen haetun tuotteen voi ottaa muokattavaksi "Muokkaa" napista.

 

Eri kenttien merkitykset ovat:

Kenttä

Merkitys

Pakollinen

Koodi/Oma koodi

Ohjelman sisäisesti antama tuotekoodi ja käyttäjän mahdollisesti antama tuotekoodi

On

Tuoteryhmä

Tuotteen tuoteryhmä

On

Verokanta

Tuotteen ALV-verkokanta

On

EAN viivakoodi

Tuotteen EAN viivakoodi. Jos tuotteella ei ole valmistajan antamaa EAN koodia niin jätä tyhjäksi

Ei

Nimike

Nimike, jolla tuote lisätään laskujen, kassan, tilausten tms riveille.

ON

Lahjakorttituote

Jos tuotekoodi itsessään on tarkoitettu lahjakorttien myyntiin, niin valitse tämä kohta. Tällöin tuotteen myyntiä ei kirjata myynniksi kuten muita tuotteita

Ei

Pullonpalautus

Valitse tämä, jos tuote on pullopantin tuote. Tällöin ohjelma osaa käsitellä pullonpalautusautomaatin kuitit oikein.

Ei

Piilota tuote kassalla

Valitse tämä, jos haluat ettei tuotetta näytetä kassalla. Esimerkkinä golfkenttien vastikkeet tms, joita tarvitaan laskutuksessa mutta joita ei koskaan myydä kassalla.

Ei

Hinnoittelu

Tuotteen verollinen myyntihinta eri hinnastoissa. Veroton hinta lasketaan automaattisesti. Jos haluat määritellä nimenomaan verottoman hinnan tarkasti, niin syötä se Hinta-sarakkeeseen ja paina Alv nappia samalla rivillä niin hinta siirretään verokanna perusteella verottomaksi ja tuotteelle lasketaan verollinen hinta

Ei

Pakkauskoko

Pakkauskoon perusteella lasketaan vertailuhinta hintalapulle ja hyllynreunaetiketille. Jos esim pakkauskoko on 0.333, yksikkö on l ja hinta on 1.50  € niin vertailuhinnaksi tulee 4.50 €/l. Pakkauskoon voi ilmoittaa neljällä desimaalilla

On

Yksikkö

Tuotteen pakkausyksikkö, esim kg, l, tlk jne.

Ei

Hinta vaihtelee

Valitse tämä, jos tuotteella ei ole kiinteää hintaa. Esim  tuote Muu myynti 22% on hyvä esimerkki tuotteesta jolle hinta annetaan aina myytäessä. Kassakone pysähtyy tälläisen tuotteen kohdalla kysymään sen hintaa, laskutus- ja myyntitilausohjelmat eivät tätä kysy sillä hinta on niissä aina muokattavissa muutenkin. Oletuksena tarjotaan tuoterekisterin hintaa

Ei

Maksimi alennus %

Suurin tuotteesta milloinkaan automaattisesti myönnettävä alennus. Jos tämä on pienempi kuin asiakkaan henkilökohtainen alennusprosentti, myönnetään tuotteesta tämä alennus.

iEi

KP-Tili

Tuotteen kirjanpitotili. Ohjelma tarkistaa että tähän on tallennettu tilikartassa määritelty myyntitili.

On

Logistiikka

Tuotteen logistiikalla on kolme vaihtoehtoa:

Ei logistiikkaa, tuote on esim palvelu tai muu sellainen jota ei varsinaisesti varastoida. Nämä tuotteet eivät näy katelaskennassa.
Oma varasto, tuotetta myydään omasta varastosta. Kun vapaana saldo laskee alle hälytysrajan, tilataan tuotetta automaattisesti lisää.
JOT Asiakkaalle, tuotetta ei pidetä omassa varastossa, ja kun siitä tehdään myyntitilaus generoi se automaattisesti myyntitilaukseen liitetyn ostotilauksen jonka perusteella tavarantoimittaja toimittaa tuotteen suoraan asiakkaalle.

On

Varastopaikka

Vapaamuotoinen teksti joka kuvaa tuotteen varastopaikkaa. Tietoa käytetään tavaran saapumislomakkeella ja keräilylistalla

Ei

Varastosaldo

Tuotteen laskennallinen varastosaldo

-

Tilauksessa

Tuotteen tilauksessa (ostotilaus) oleva määrä


Hälytysraja

Jos tuotteen saldo on pienempi, ilmestyy tuote hälytyslistalle.

Ei

Myyty

Tuotteen myyntitilausten kautta myyty saldo, jota ei ole vielä toimitettu


Tuote poistettu valikoimista

Ohjelmasta ei voi poistaa tuotteita, mutta tuote voidaan poistaa valikoimista. Tällöin tuote ei enää esiinny muualla kuin tuoterekisterin ylläpidossa tehdyissä hauissa.