Navigointi:  Käyttöohjeet > Rekisterit >

Tuotteet

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Tuoterekisterin tarkoituksena on antaa kassakoneelle, laskutukselle, myyntitilauksille tms tuotetietoja helposti ja nopeasti.

 

Ohjelmassa voi valita joko automaattisen tuotteiden numeroinnin jolloin ohjelma numeroi tuotteet juoksevasti alkaen numerosta 1000, tai tuotekoodit voi valita täysin itse. Tämän lisäksi kullekin tuotteelle voi tallentaa EAN viivakoodin ja tavarantoimittajan tuotekoodin. Mikäli valitaan itse määritellyt tuotekoodit, tulee tarkkaan miettiä koodien rakenne. Kassakoneessa ei voi näppäillä koodia joka sisältää muita merkkejä kuin numeroita (sen voi kuitenkin etsiä tuotehaulla tai ohjelmoida pikanäppäimeen). Lisäksi koodien pituus kannattaa miettiä niin että ne mahtuvat laskulomakkeille ja raporteille.

 

Päivittäistavarakaupassa on mahdollista käyttää vaakojen tuottamia EAN koodeja tuotteiden myyntiin. EAN suosituksissa on määritelty mitä tuotenumeroita tulisi päivittäistavarakaupassa käyttää mihinkin tarkoituksiin, täten päivittäistavarakaupassa kannattaa valita käyttöön omat tuotekoodit. . Vaakakoodit ovat viivakoodeja jotka alkavat numeroilla 20,21,22,23,24,25 tai 28. Eli tälläisiä koodeja ei kannata laittaa tuotteen EAN koodikenttään. Vaakakoodit toimivat idealla, että koodin sisältämä nelinumeroinen tuotekoodi on ohjelman tuotekoodi. Esimerkiksi koodi 2000503600811 tarkoittaa tuotekoodia 5036 jonka hinta on 0,81 €.Mikäli vaakakoodeja käytetään, suosittelemme tutustumaan EAN Finlandin dokumentointiin aiheesta, siellä on mm. kuvattu koodien muodostamissäännöt.

 

Ohjelmassa on tehokas hakutoiminto tuotteille kaikissa niissä paikoissa joihin tuotteita syötetään. Haussa käytetään sitä tuotekoodia joka järjestelmässä on määritelty käytettäväksi.

 

Järjestelmä käyttää sisäisesti aina järjestelmän antamia tuotekoodeja, oma koodi on toiminnallisuus jolla voidaan ”piilottaa” järjestelmän automaattisesti antamat koodit. Tuotaessa tuotekoodeja ulkopuolisista järjestelmistä (esim Excel-taulukosta) annetaan uusille tuotteille aina automaattinen tuotekoodi.

 

Kullekin tuotteelle on pakko antaa sekä toimittaja että tuoteryhmä, joten nämä tulee olla luotuna ennen kuin tuotetta voidaan luoda.

 

Tuotteille voidaan määritellä neljä eri hintaryhmää sekä maksimialennus.

 

Tuote voidaan määritellä sellaiseksi, ettei siitä pidetä varastoseurantaa. Tämä on tarkoitettu esim. palveluiden myyntiin.

 

 

Myyntitiedot

Tuotteen myyntitietojen ylläpito

 

Hankintatiedot

Tuotteen hankintatietojen ylläpito

 

Lisäominaisuudet

Tuotteen väri, koko, keittiötulostin jne

 

Rakenne

Muut tuotteet joista tämä tuote koostuu