Navigointi:  Tervetuloa > Ohjelman käyttöönotto > Varmuuskopiointi >

Varmuuskopion palauttaminen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Varmuuskopiota palautettaessa tulisi aina ensin rajata mitä palautetaan.

 

Yrityksen tietokanta palautetaan yrityksen hallintaruudulta.Varmuuskopio palautetaan napista ”Palauta varmuuskopio”. Tämän jälkeen tulee hakuikkunassa etsiä palautettava varmuuskopiotiedosto. Tiedoston tulee sijaita sellaisessa paikassa, johon tietokoneen LOCALSYSTEM tilillä on käyttöoikeus. Esimerkiksi Omat tiedostot –kansio, CD-ROM levy tai USB-tikku ovat huonoja paikkoja, sieltä palautus ei onnistu. Paras paikka on aiemmin mainittu BACKUP kansio.

 

Kokoonpanotietokanta palautetaan sen hallintaruudulta. Menetelmä on sama kuin edellä.

 

Jos haluatte palauttaa kaikki tietokannat (esim. ohjelmaa siirretään toiseen tietokoneeseen) tulee kokoonpanotietokanta palauttaa ensin, ja yritystietokannat sen jälkeen.

 

Jos kokoonpanotietokannassa ei ole juuri muita asetuksia kuin lisenssit, suosittelemme että yo. palautus tehdään siten että asennetaan tyhjä asennus, luodaan sinne tarvittavat tietokannat ja palautetaan ne. Eli kokoonpanotietokantaa ei palauteta vaan se luodaan uudestaan. Lisenssien syöttämistä varten tässä tapauksessa tulee ottaa yhteyttä tuotetukeen jotta tilauskoodi vapautetaan uudelleen noudettavaksi.

 

Varmuuskopiot voi palauttaa myös Microsoftin ilmaisella SQL Server Management Studio Express ohjelmalla